Ik monteer documentaire films. Zowel korte als lange, maar ook series en trailers.
Ik houd van goede verhalen, ik houd van beeld en ik houd van techniek. Daarom ben ik gaan monteren.
Ik heb in de jaren negentig aan de HKU gestudeerd en de audiovisuele opleiding afgemaakt, nadat ik eerst Industrieel Ontwerpen in Delft studeerde. Al snel voelde ik me op een editset het meest thuis. Tijdens en na de academie heb ik met mijn vrienden Captain Video opgericht en werden we veejays van het eerste uur. We traden op in talloze clubs, met Junkie XL, Leftfield, Steffi, en vele anderen. Tijdens deze inspirerende periode monteerde ik ook al documentaires vanaf 1997.
Vanaf 2004 ben ik me meer en meer gaan concentreren op documentaire montage. Mijn focus ligt op verhalen vertellen, waarbij de kijker zich emotioneel betrokken voelt. Tijdens de montage wordt het uiterste uit het gefilmde materiaal gehaald, het wordt binnenstebuiten gekeerd, krijgt alle hoeken van de montagekamer te zien, en wordt uiteindelijk zodanig gestructureerd, dat er geen ontkomen meer aan is.
Mijn idee is dat de sterkste verhaalvorm al in het gefilmde materiaal verborgen zit. Het is slechts zaak deze te ontsluiten.  Zoals Michelangelo zei: 'Het beeld zit al in de steen besloten, ik hoef slechts de rest weg te halen.' 
Documentaire montage kan ook van toepassing zijn op andere films dan documentaires. Het onderscheidt zich in de benaderingswijze. Het materiaal dicteert in feite zichzelf, je moet alleen goed kijken en luisteren.
Ik werk met Premiere, Final Cut (X) en Avid. Ik kan goed omgaan met After Effects en Photoshop, doe regelmatig vormgeving, maak een eerste kleurcorrectie en geluidsmixage. Ik beheers de technische uitwisseling van bestanden voor postproductie uitstekend.
Back to Top