Ik monteer zowel lange als korte documentaire films, maar ook series en trailers.
In de jaren negentig ben ik afgestudeerd aan de HKU in audiovisuele media, nadat ik eerst Industrieel Ontwerpen in Delft studeerde. Tijdens en na de academie heb ik met vier vrienden Captain Video opgericht, een multidisciplinair mediaproductiebedrijf. We werkten vooral als veejays van het eerste uur. We traden op in talloze clubs, met onder andere  Junkie XL, Leftfield en Steffi. Tijdens deze inspirerende periode monteerde ik ook al documentaires omdat ik ook van verhalen vertellen houd. Mijn interesse bijzonder beeld, goede muziek, verhalen en techniek hebben me gebracht tot waar ik nu sta.
Vanaf 2004 ben ik me gaan concentreren op documentaire montage. Mijn focus ligt op verhalen vertellen, waarbij de kijker emotioneel betrokken raakt. Tijdens de montage zoeken we naar  de grootste vertelkracht binnen het gefilmde materiaal; door uit te proberen, opnieuw te zoeken en veel te praten over wat de essentie van het verhaal kan zijn. Maar bovenal heel goed kijken en luisteren; want uiteindelijk zit het beste verhaal al in het materiaal verborgen. Zoals Michelangelo zei: 'Het beeld zit al in de steen besloten, ik hoef slechts de rest weg te halen.' 
Ik werk met Premiere, Final Cut (X) en Avid. Ik kan goed omgaan met After Effects en Photoshop, doe regelmatig vormgeving, maak een eerste kleurcorrectie en geluidsmixage. Ik beheers de technische uitwisseling van bestanden voor postproductie uitstekend.
Back to Top